top of page

Bitcoin breekt door € 6000 mijlpaal!

Bitcoin is in vliegende vaart de mijlpaal van € 6000 voorbij geracet. Nadat de digitale munt haar negende verjaardag heeft gevierd is zij bezig aan een niet te stuiten opmars die nog lang niet lijkt te stoppen.

De onzekerheid rondom de hard fork van augustus en het mogelijke Chinese verbod op Bitcoin lijken nu slechts nog een verre herinnering, aangezien de prijs van Bitcoin desondanks toch is verder gestegen.

Op het moment van schrijven staat de koers van een Bitcoin op een all-time high van € 6.095. Positief nieuws uit China en institutionele beleggers die instappen lijken de prijs voorbij de psychologische mijlpaal van € 6.000 te hebben gebracht.

2017 is zonder twijfel het jaar van Bitcoin geweest. Het experiment van de geniale Satoshi Nakamoto heeft echter ook enorme uitdagingen moeten overwinnen in 2017.

Een afwijzing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zorgde ervoor dat Bitcoin op Wall Street voorlopig nog geen rol van betekenis heeft. Dit zal echter niet erg lang meer duren. Vandaag werd aangekondigt dat CME aan het eind van het jaar Bitcoin futures gaat aanbieden. De institutionele beleggers staan al een tijdje te trappelen om in te mogen stappen maar er is nog geen goed vehikel om dit te doen. Bitcoin fondsen en Crypto ETFs komen er aan.

Ook zorgden stijgende transactiekosten voor twijfel over het gebruik van Bitcoin in het bedrijfsleven. Zoals met elke nieuwe technologie gaat het met horten en stoten.

Deze zomer ontstond een interne strijd tussen developers in de Bitcoin community en dreigde Bitcoin overschaduwt te worden door Ethereum.

Kort daarop volgde fear uncertainty and doubt op de markt in augustus in de aanloop naar de hard fork die leidde tot een enorme koersdaling waarvan Bitcoin zich vrijwel onmiddellijk herstelde. De FUD (fear uncertainty doubt) omtrent de hard fork bleek onterecht nadat de koers van Bitcoin naar nieuwe record hoogtes stuwde in de 2e helft van augustus. De markt had gesproken en het koos Bitcoin.

Door het decentrale karakter wordt het nu ook steeds duidelijker dat de blockchain niet meer zal verdwijnen maar zich steeds verder organisch zal ontwikkelen. Hard forks en soft forks zijn een onderdeel van de natuurlijke evolutie.

Dan was er de Chinese dip. De Aziatische supermacht slaagde erin om de bijna lineaire koersstijging van Bitcoin te stuiten door haar verbod op ICO's en het sluiten van China's grootste cryptocurrency exchanges. Het zou echter niet voor lang zijn. Bitcoin bouncde snel weer terug. De Chinese centrale overheid zag alle blockchain activiteit naar Singapore, Japan en Taiwan stromen en begon vriendelijkere geluiden te maken. De markt leek het logisch te vinden dat Bitcoin met haar monetaire democratisering ook autoritaire regimes kan matigen.

In de nasleep van de Chinese onderdrukking van september ontpopte Bitcoin zich tot een onkwetsbare, meer verweerde munt. Een moderne zeeheld die de zwaarste stormen trotserend op vaste koers bleef varen.

Niemand weet of Bitcoin het vlaggeschip zal blijven in de zee die blockchain heet, maar dat maakt ook niet uit, evolutie zal doorgaan en meerdere varianten voortbrengen (horses for courses).

De toekomst van Bitcoin ziet er stralend uit nu mass adoption voor de deur staat en het grote geld klaar is om in te stappen.

Geïnteresseerd in het investeren in Bitcoin neem dan contact met ons op via arjan@cryptos4all.nl.

 

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page