top of page

Is Bitcoin een goede investering?

1. Bitcoin is niet of nauwelijks onderhevig aan inflatie

In tegenstelling tot fiat currencies zoals de Euro en de USD is Bitcoin niet onderhevig aan inflatie. Dit verklaart volgens velen de sterke stijging in waarde van de Bitcoin. Er zullen slechts 21 miljoen Bitcoins ooit worden gemined. Bedenk dan dat de Amerikaanse dollar sinds 1913 bijna 97 procent is gedevalueerd.

2.Bitcoin is gestoeld op een solide technologie

Bitcoin is decentraal en maakt gebruik van ijzersterke blockchain technologie.

3. Bitcoin is niet onderhevig aan monetaire manipulatie

Net als goud is Bitcoin niet onderhevig aan monetaire manipulatie door centrale banken of de overheid. En zoals goud, maakt de beperkte circulatie Bitcoin tot een schaarse commodity.

4. Bitcoin bestaat al sinds 2009

Bitcoin is niet gisteren uitgevonden en we hebben al bijna 10 jaar gehad om er vertrouwd mee te raken. De onderliggende technologie (blockchain) heeft zijn waarde bewezen en wordt nu ook gebruikt door grote bedrijven. Dus Bitcoin, en andere cryptocurrencies vertegenwoordigen waarde.

5. Bitcoin is de digitale gouden standaard

Bitcoin is de cryptocurrency die het langst bestaat en wordt beschouwd als de digitale gouden standaard. Dit maakt het een veilige toevluchtsoord bij economisch turbulente tijden en uitdagingen; de waarde van bitcoin steeg 15 procent op het nieuws van Brexit. Met economische onzekerheid wordt haar rol als veilige haven steeds belangrijker.

6. Ook grote bedrijven zijn aan boord

Naast kleine en middelgrote bedrijven kan je inmiddels ook bij grote bedrijven betalen met Bitcoins, waaronder Microsoft, Dell, Expedia, Time Inc en vele anderen. Het was al in 2013 toen Merrill Lynch verklaarde dat "Bitcoin een belangrijke betaalmiddel voor e-commerce kan worden en zich kan ontpoppen tot een serieuze concurrent voor traditionele aanbieders."

7. China doet mee

Het land heeft geprobeerd en probeert nog steeds Bitcoin en andere cryptocurrencies te reguleren, desalniettemin wordt ongeveer 80 procent van alle nieuwe Bitcoins ontgonnen in China.

Conclusie

Als diversifiëring van uw investeringsportefeuille is Bitcoin een goede investering. Wij helpen u graag om Bitcoins aan te kopen. Neem contact met ons op via arjan@cryptos4all.nl

 

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page