top of page

10 feiten over Bitcoin die je nog niet wist

  1. Op 22 mei 2010 kocht Laszlo Hanyecz, een developer uit Florida 2 pizza's voor 10.000 Bitcoins, dat destijds overeenkwam met een waarde van $25,=. Iemand uit Engeland plaatste de bestelling en ontving de Bitcoins. Vandaag zouden die 10.000 Bitcoins rond de 100 miljoen dollar waard zijn. Stel je eens voor hoeveel pizza's je daarmee zou kunnen kopen.

  2. 90% van alle Bitcoin adressen bezitten minder dan 0,7% van alle Bitcoins. 2 Bitcoin adressen zijn in het bezit van 1,65% van alle Bitcoins, die meer dan 2 biljoen dollar waard zijn.

  3. Een student uit Noorwegen kocht $27 aan Bitcoins en vergat zijn aankoop. Na een paar jaar kwam hij erachter dat zijn Bitcoins $886,000 waard waren.

  4. James Howells, die een baan had in de IT sector creëerde zonder veel moeite 7500 Bitcoins in 2009. Maar hij was zich niet bewust van de waarde van zijn Bitcoin wallet en gooide zijn hard drive weg. De hard drive van zijn Dell laptop bevindt zich nu ergens op een vuilstortplaats in Wales. Die 7500 Bitcoins zijn nu bijna 80 miljoen dollar waard.

  5. Er worden dagelijks ongeveer 1800 Bitcoins gecreeërd door mining . De top 5 Bitcoin miners bezitten ongeveer 70% van de totale hash power.

  6. De laatste Bitcoins zullen naar verwachting rond 2140 worden gemined.

  7. Het lijkt erop dat James Howells niet alleen is. Ongeveer 25% van het totale aanbod aan 16 miljoen munten is voorgoed verloren en zal nooit gebruikt worden. Voornamelijk omdat mensen hun inloggegevens vergeten zijn.

  8. Op 9 februari 2011 was de waarde van 1 Bitcoin gelijk aan de waarde van 1 dollar.

  9. Sommige cryptocurrency experts verwachten dat de koers van Bitcoin $100.000 zal bereiken en zelfs verder zal stijgen. Onder die omstandigheden, zou de totale market cap van Bitcoin in de triljoenen uitgedrukt worden.

  10. Er zijn 5 munten ontstaan uit Bitcoin forks: Bitcoin XT, Bitcoin Classic, Bitcoin Unlimited, Bitcoin Cash and Bitcoin Gold. SegWit2X was recentelijk afgelast.

Bent u geïnteresseerd om in Bitcoins te investeren? Neem voor meer informatie contact op met arjan@cryptos4all.nl

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page